کانکس کلینیک
کانکس کلینیک جهت استفاده در زمان بحران و بلایای طبیعی و مناطق صعب العبور استفاده می گردد که به دو صورت چرخدار و ثابت طراحی و ساخته می شوند.
انواع کانکس کلینیک
- صحرایی
- بین راهی
- کانکس بیمارستان
به برخی از ویژگی کانکس های این مجموعه اشاره می کنیم
- از درب و پنجره های آلومینیوم استاندارد با پروفیل سنگین رنگ شده از نوع رنگ کوره ای
- استفاده از دیوار پوش PVC روکش دار درجه یک یا ام دی اف
- کف از جنس تخته با ضخامت مناسب و کفپوش PVC
- به همره سیستم روشنایی ، آبدارخانه و دریچه و …
- رنگ کانکس متناسب با توجه به کاربری مختص آن
- پوشش سقف و بدنه از جنس ورق گالوانیزه
- شاسی از تیرآهن و اسکلت از پروفیل
- عایق بندی توسط فوم پلی استایرن
مشخصات فنی
- شاسی: با استفاده از تیر آهن نمره 14 بصورت اسکی.
- استراکچر: اصلی کانکس از پروفیل 40×40 با ضخامت 2 میل با فواصل cm 32 برای کف کانکس .
- هوک بلت کانکس : تعبیه هوک های قوی تقویت شده رو ستون های اصلی کانکس با استفاده از میلگرد نمره 18 یا 20 که در زمان بارگیری و تخلیه که با پلیتهای قوی به شاسی کف متصل میگردد.
- پوشش خارجی بدنه: طبق درخواست مشتری محترم (ساندویچ پانل)
- داخلی بدنه: طبق درخواست خریدار محترم( دیوارپوش)
- داخلی کف: از تخته های mil 18 با کفپوش درجه یک وینی فلس با ضخامت mil 2 بهمراه قرنیز .
- عایق: با ضخامت cm 4 از نوع پلاستوفم با دانسیته مجاز و کند سوز .(عایق حرارتی و برودتی)
- درب و پنجره ها: از جنس upvc با پروفیل های رایج موجود در بازار با یراق آلات در جه یک بهمراه شیشه های mil 4 با تزریق گاز آرگن.
- تاسیسات برقی: با استفاده از مهتابی رفلکتوری دوقلو با مارک هیوا ، داخل کانال های مخصوص هدایت سیم (داکت های پلاستیکی با مارک دودمان ) ، کلید و پریزها با برند دلند، کلید مینیاتوری و چراغ تونلی ، سیم ها و کابلها جهت سیم کشی با نمره 2.5 ، 4 و بوده که جهت سرمایش و گرمایش کانکس یک ورودی جدا با کلید مینیاتوری با کابل نمره 4 اجرا خواهد شد.
- پوشش خارجی سقف : بصورت دو شیب با ارتفاع استاندارد با استفاده از ورق سینوسی با ضخامت 5/. جهت آبندی کامل سقف بهمراه چسب سیلیکون.
اجزای مورد نیاز برای ساخت کانکس کلینیک
برای طراحی و ساخت کانکس پزشکی باید از قطعات و اجزا مختلفی مورد استفاده قرار داد تا به این وسیله بتوان نمای داخلی و بیرونی این سازه را به صورت کارآمد طراحی کرد:
· دیوارهای داخلی:
دیوارهای داخلی در حقیقت فضای درون کانکس را به قسمت های مختلف تقسیم بندی می شوند و حریم خصوصی را برای هر واحد تشکیل می شود. در کانکس پزشکی از پارتیشن های چوبی ، شیش ای و… برای تقسیم بندی محیط داخلی مورد استفاده قرار داده می شود.
· سقف و دیوارهای خارجی:
سقف و دیوارهای خارجی فضای داخلی مرکز درمانی را از محیط بیرونی جدا می سازد در ساخت این بخش ها اصولا از ورق های گالوانیزه ، پشم شیشه و… استفاده می گردد تا رطوبت و عوامل بیماری زا به فضای درون کانکس نفوذ نمایند. در نتیجه فضای داخلی کانکس درمانی کاملا استریل خواهد بود.
· پنجره ها و درها:
برای قسمت های ورودی و پنجره های عموما از فریم، شیشه یا upvc استفاده می شود تا در عین تسهیل تردد افراد عایق حرارت و صدا باشند.
· وسایل و تجهیزات داخلی دائمی:
انواع کابینت ها، کفپوش ها، سینک ها و قفسه ها برای نصب و نگهداری تجهیزات و ملزومات پزشکی استفاده می شود. برخی از وسایل مانند دستگاه اکسیژن یا مانتیورها و چراغ اتاق عمل باید در جای خود ثابت و به صورت دائمی حضور داشته باشند.
· تجهیزات مربوط به بخش تاسیسات
لوله کشی، برق، سیستم های تهویه بخش بسیار مهمی از واحد های درمانی می باشند که باید توجه ویژه ای در هنگام و نصب و راه اندازی آن ها انجام شود. چرا که فعالیت سیستم های مختلف و اراده خدمات درمانی به میزان بسیار زیادی به این تچهیزات بستگی دارد.
مزایا کانکس کلینیک
مقاومت بالا در برابر زلزله
در حقیقت مقاومت هر سازه در برابر زلزله با وزن آن رابطه معکوس دارد یعنی هرچقدر سازه سبک تر، تخریب، تلفات جانی و ضررهای مالی کمتری هم دارد.
عایق سرما و گرما
به دلیل اینکه کانکس ها اغلب از ساندویچ پانل که از فوم پلی یورتان است ساخته می شوند عایق خوبی در برابر اتلاف انرژی می باشند.
ساخت سریع
به راحتی در مدت زمان اندک سازه آماده استفاده می باشد. و حتی بعضا امکان اینکه سازه در محل نصب ساخته شود وجود دارد.